BLOG DITUBUHKAN PADA ---> "18/4/2011" DI KOLEJ KENANGE K103 SHAH ALAM DAN COMPLETE JAM 5AM

Cikgu Sayang Kamu

Sunday, 1 May 2011

sempat tak kalau nak kahwin?

assalamualaikum..
entry yg ringkas jer..eh ringkas ke?blom tulis da cakap ringkas ehehhe...memandai jer...anak sapo la ni...em...entry kali ni tajok nyer macam kat atas
.
"sempat tak kalau nak kahwin?"
ape nak buat eh kalau kiter dapat tahu kiter ader secret admire?patot tak kiter bermekap2 berhabis-habisan.pakai pakai pakaian cantik?em...sebnarnye nyer saya nak bgtahu..tadi 


petang sy pi kenduri kawen..punyer la gatai nak kawen (calon pon takde lagi tettttt!!!!!!!)lah...nomal la..org kawen kiter pon same sibok nak bermekap2 bagai. tapi saya tak mekap sgt pon. ala kadar jek.punyer la pakai baju kurung macam nak pi makan kenduri. padahal bile sampai kat majlis. sume pakai sua then stat
"gosok..jgn tak gosok2 gosok!!besen yang 1 gosok!!!"
adeh!!!tenampak la mak saya ngah gosok besen.mak nak amik berkat kowt gosok besen ne la tau anak dara dia ni nak kawen pulok. ader la pengalaman erkkk!!!motive??time anak kawen kene gosok besen?ok abaikan...
hmmm...ni nak bgtahu....bile tgok wajah pengantin laki..sejuk jer hati ni..tgok muke pengantin perempuan pon sejuk jer hati ni...rase nak jugak bakal suami yang sedap mata memandang.dan sejuk je mata ni pandang..sampai tak mo pandang tempat lain
(bukan pandang mata jd sejuk tau.kalau tak tahu kate2 kiasan ni leh bukak kamus bahase dan pustaka ngeee~~~) 
 
jadi ape yg saya nak cakap kat sini. pas balik dari kenduri....dok terfikir2...mampu ke kiter ni mendapat pasangan yang kite hajati.mampu kah kiter ini mendapat pasangan yang diredhai.mampu ke kiter eh?
p/s:so lepas ni..tiap2 kali solat nak wat solat hajat la. mintak doa pada Allah....diberikan pasangan yg dapat membimbing kite...
ingat!!!rupe bukan ukuran kebahagiaan
ok cantik tak gambar ni?huduh kan?hahhahaha....engat nak lukis gambar laki bg love kat gurl then tetibe jdi!!!jd cenggini mmg failed betui melukis gune paint

3 Anak Murid Conteng Papan Hitam:

trigyy said...

hahhahha... niat kawen bagus tp ikut kmmpuan dlu..

mmg kita kena sderhana dalam memilih, tak taste tggi sgt, yg pnting hati baik..

picuter: nice try.. hihi

Nurul syahirah (-_-) said...

amboih.... x sabar dah nk kahwin...
hahaha.... rindu kak zue!!!!!!!
cntik header!!

afiqazizan said...

zue berusaha lah ya..kalau tak dapat..bersyukur saja lah ya.