BLOG DITUBUHKAN PADA ---> "18/4/2011" DI KOLEJ KENANGE K103 SHAH ALAM DAN COMPLETE JAM 5AM

Cikgu Sayang Kamu

Tuesday, 26 April 2011

Balasan Terlanjur Zaman Mude-Mude Dulu

Wanita 1: sayang, u cintakan i?
Lelaki : iskk, u ni.. of course la I cinta kan u. sgt2 tau. Klo u xde mati i..
Wanita1: betul?
Lelaki: ye sayang, I tak tipu.
Wanita1: u ni, jangan la raba2 i..
Lelaki: I raba sikit je sayang
Wanita1: taknak la. . klo terlanjur mcm mane?
Lelaki: kita kawen la.. I jumpa parents u
Wanita1: betul? U nak kawen dengan i?
Lelaki: betul sayang. . . sumpah. . u diam je .. jgn ckp ape2. I pegang skit2 je.

SETAHUN LEPAS TU. . .

Wanita1 : sampai hati u. . . tipu i.. dulu u kate nak nak kawen dgn i. tapi bile u dah dapat. U kawen dengan perempuan lain..
Lelaki : I lelaki, u ingat I nak kawen dengan perempuan yang senang2 I boleh dapat? I nak perempuan yang suci.. bukan mcm u. yang senang2 bagi tubuh pada lelaki yang bukan bergelar suami. U ingat I bodoh nak kawen dengan u?
Wanita1: sampai hati u ckp mcm tu, dulu. . mase u nak.. mcm2 janji manis u bagi. Tapi skrg u salahkan i?
Lelaki: I lelaki . . I Cuma uji u. . tapi u bagi. . I ambil la. .
Wanita1: U memang jantan tak guna. . I menyesal kenal dengan u
Lelaki: u menyesal? Tapi I puas. . jgn lupa datang kenduri I nanti.
Wanita1: u akan dapat balasannye nanti . .

MALAM PERTAMA LELAKI DAN WANITA2

Lelaki: sayang. . . I love u so much. .
Wanita2: me 2 sayang. .
Lelaki: I bertuah kawen dengan u.
Wanita: I pun, sayang.. I ada something nak bagitahu u
Lelaki: apedia sayang?
Wanita2: sebenarnya.. u bukan lelaki pertama yang tido dengan I . . I pernah tido dengan semua teman lelaki i. . untuk suke2. . . cari kepuasan . . tapi bile nak kawen. . I cari lelaki baik mcm u untuk jadi suami i. . u tak kesahkan?
Lelaki: WHAT??????????????????




Ahahaha..moralnya setiap perbuatan yang tak baik kita akan mendapat balasannya kalau tak di akhirat, di duna juga kita akan mendapat bayaran cash..! so sendrik mau ingat

Segmen : Perkara yang anda tidak boleh lupakan bila bicara tentang SEKOLAH !

nak join?klik banner

harini taknak jadi cikgu leh tak?nak jadi saya...ape takleh??asal plak..kan skolah cuti ngeee~~~~

Ok..kenangan zaman skolh yang tak dpt dilupekan..byk..byk sgt…tapi cikgu nak share cerita..yang cikgu takkan lupe sampai bile2…kelaka sgt…


Ok cikgu mulekan ngan cerita time cikgu tingkatan 1 tak silap…ader la cikgu skolah cikgu ni name dia jacob’s..nyum2…dia ni india kowt..gelap…perut boroi…cikgu tak suke dia…then cikgu kelas cikgu name cikgu jaya. Dia ni mmg bersahabat baik la ngan cikgu Jacob ni. Kowg pon sedia maklum time skolah dulu. Ade je…cikgu2 nak buat duit…derma itu lah..kutipan inilah…ader satu hari cikgu jaya soh cikgu bayar 2 ringgit. cikgu takmo..cikgu lari…cikgu jaya ni pegi mengadu kat cikgu Jacobs. Then cikgu Jacobs keja cikgu…mase tu cikgu kat tingkat 1. Kelas cikgu tingkat 3. Cikgu jacob tarik telinge cikgu..naik tingkat 3 sampai kelas pakse cikgu bayar..adoi…cikgu pon bayarla..duit kene kebas tak kisah…tapi yang cikgu geram!!!
Bekas tangan cikgu Jacobs tarik telinge cikguader kesab wane HITAM!!nampak sgt tgn dia koto and tak basoh..hahhaha…tu la yang cikgu tak dpt lupe. Dgr cite dia da jd guru besar kat skolah tamil


Cite kedua mase tingkatan 4. Kelas biologi..nak kaji sel kulit tumbuhan ngan haiwan…kitaowg dak perempuan tubuhkan group.then tgok la menggunakan microskop…then kitaowg amik sel pipi plak…2 jam berlalu…mase kelas bio pon da tamat..then cikgu tgok dak laki bekumpul ramai2..macam ader pojek BIK PUNYAA…!!!!!!!!!dgr gak diorg ckp


“ni baru betul2 bakteria!!!”


Erk!! Ape tu?ok abaikan…bile cikgu n kawan2 sampai kelas cikgu tye member cikgu ape yg bacteria. Then member cikgu ckp


“si wan…korek hidung…letak kat microskop…then dia telek la taik idung ni..nak kaji sel”


Uwuueek…..!!!!!!!nak muntah..sape la pelajar junior yang malang menggunakan microskop betuah tu hahha


Sebenrnye byk lg…tapi cikgu da penat kang big boss marah plak. Kenangan byk sgt. Over tau:P 

Zina Berterusan walau Diijabkabulkan

assalamualaikum...

tertarik tak ngan tajok tu?makne zina tapi da kawen camne?ok jom same2 tgok..nak bg ilmu sikit :)

Perkahwinan untuk pasangan yang terlanjur pada hari ini memang tersangat biasa kerana keluarga biasanya memilih jalan ini untuk menutup malu. Bila dapat tahu anak pregnant luar nikah, cepat-cepat dikahwinkan.   Berdasarkan kenyataan ini, nikah itu TIDAK... SAH, maka pasangan itu kelak hidup dalam zina sampai bila-bila....   Persoalan ini telah diajukan kepada seorang Imam, di mana banyak persoalan lain timbul dari persoalan pokok tersebut.  

Soalan 1 :
Apakah langkah yang sewajarnya sekiranya seorang gadis belum berkahwin didapati hamil anak luar nikah?  

Jawapan 1 :
Gadis itu tidak boleh berkahwin sehingga bayi itu dilahirkan.  

Soalan 2 :
Sekiranya lelaki yang bertanggungjawab itu bersedia mengahwini gadis itu, bolehkah mereka bernikah?  

Jawapan 2 :
Tidak. Mereka tidak boleh bernikah sehingga bayi itu dilahirkan.  

Soalan 3 :
Adakah pernikahan itu sah sekiranya mereka berkawin?  

Jawapan 3 :
Tidak. Pernikahan itu TIDAK SAH. Seorang lelaki tidak boleh mengahwini seorang wanita hamil, walaupun lelaki itu merupakana ayah kepada bayi yang dikandung itu.  

Soalan 4 :
Sekiranya mereka bernikah, apakah tindakan mereka untuk memperbetulkan keadaan? 

Jawapan 4 :
Mereka mesti berpisah. Perempuan itu mestilah menunggu sehingga melahirkan, atau sehingga sah dia tidak mengandung, barulah mereka boleh bernikah sekali lagi, secara sah.  

Soalan 5 :
Bagaimana sekiranya keadaan itu tidak diperbetulkan?  

Jawapan 5 :
Maka mereka akan hidup di dalam zina kerana pernikahan itu tidak sah!!!  

Soalan 6 :
Apakah hak seorang anak luar nikah?  

Jawapan 6 :
Kebanyakan pendapat mengatakan bahawa anak itu TIADA HAK untuk menuntut apa-apa daripada ayahnya.  

Soalan 7 :
Sekiranya hukum mengatakan lelaki itu bukan ayah kepada anak tersebut, adakah itu bermakna dia bukan mahram kepada anak perempuannya sendiri?  

Jawapan 7 :
Ya. Dia tidak boleh menjadi mahram.  

Soalan 8 :
Sekiranya seorang lelaki Muslim dan seorang wanita Muslim (atau bukan Muslim) ingin bernikah setelah bersekedudukan, apakah tindakan yang sewajarnya?  

Jawapan 8 :
Mereka mesti tinggal berasingan segera dan menunggu sehingga perempuan itu haid satu kali sebelum mereka boleh bernikah.  

Soalan 9 :
Sekiranya saya kenal/tahu seseorang di dalam keadaan ini, apakah saya perlu memberitahu kepadanya, atau lebih baik menjaga tepi kain sendiri?  

Jawapan 9 :
 Anda wajib memberitahu, kerana itu sebahagian tanggungjawab anda sebagai saudaranya. Mereka harus diberi peluang untuk memperbetulkan keadaan mereka, kalau tidak semua keturunan yang lahir dari pernikahan tidak sah itu adalah anak-anak yang tidak sah taraf.    

 Kesimpulannya: Ibu bapa, saudara mara, org2 kampung, tok2 imam, tok2 kadi dan saksi-saksi yang tahu akan keadaan tersebut tetapi mendiamkan, membiarkan atau membenarkan pernikahan tersebut diteruskan maka mereka juga tidak terlepas daripada menanggung azab dan seksaan samada di dunia atau pun di akhirat.

Sapa Kata Cinta Itu Buta?

assalamualaikum....

topik kali ini..sapa kate cinta itu buta?sape?ce angkat tgn cer angkat tgn. ok sila turun tgn..sebab saya nampak something yang BERSEMAK di dalamnya (hahhaha...ok2...kiddding2)ok2..sile salin esei ni...
 
*****************************************************

Siapa kata cinta itu buta?
Jelas-jelas cikgu boleh melihatnya. Matanya yang bulat, hidungnya yang mancung, bibirnya yang mungil. Rambutnya yang hitam, jarinya yang lentik, kulitnya yang putih. Senyumnya yang manis, gerakannya yang anggun. Sungguh cantik sekali. Tak heran kan kalo cikgu mencintainya.

Siapa kata kalo cinta itu buta?
Kalo bisu, mungkin ya. Seperti waktu ini. waktu kita berdua duduk berhadapan di café ini. Tak perlu cerita, tak perlu kata-kata. Hanya ditemani 2 cangkir cappuccino. Cukup diam dan saling pandang, perasaan cinta itu tetap ada.

Siapa kata cinta itu buta?
Kalo tuli, mungkin ya. Entah sudah berapa lagu terputar disini, tak ada satupun yang cikgu dengar. Entah sudah berapa kali handphone ku berbunyi, tak ada satupun yang cikgu hiraukan. 

kalau cinta itu buta..kita takkan mengenali erti cinta...sebab perasaan cinta itu yg buta.
(geli la plak cakap cinta2 cam gini)