BLOG DITUBUHKAN PADA ---> "18/4/2011" DI KOLEJ KENANGE K103 SHAH ALAM DAN COMPLETE JAM 5AM

Cikgu Sayang Kamu

Sunday, 22 May 2011

NANTIKAN PEMENANGNYA

assalamualaikum...
sory bz sgt sekarang...but the wat just nak wish all the best pada yang join contest diharap sume yg join contest ni pg cek balik ader tak link awak sume kat link sebelah kanan yg saya da senaraikan..kalo takde gathu ok....

sebab bz sikit...jd kene amik mase nak bc sume karangan yg kelaka sambil bc gelak guling2 ni hehhehe...thanks pada yg join.nntikan pemenagnye ok :)

Friday, 20 May 2011

Contest:-Pengalaman Cinta Paling Memalukan

DA TUTUP!!!!

assalamualaikum

rasenyer terawal sgt ke cikgu cinta nak buat contest?rasenyer tak kowt..aip..ooo..mentang2 murid2 cikgu cinta tak ramai..so taknak masok??eley..taknak masok takpe..kalo taknak masok jom kiter main teng..teng..teng kat padang skolah nak??



syarat
  • tempek header ni
  • follow blog ni.senng nak update(taknak takpe tak pakse)
  • tag 3 org kawan yang aktif make sure diorang tahu
  • soalan:buat karangan "pengalaman dating yang paling memalukan" . contoh
           "mase tengah dating,tetibe tudung yang aku pakai tersangkut trus telucut.pakwe gelak guling2.sampai tekentot prrrOOoottttt~~~"

  • tak lebih dari 150 patah kate.  entry paling menarik akan dipilih.
  • linkan entry anda ke entry ni
  • hadiah for sure cikgu akan bg topap kat any rangkain.sebanyak 10 ringgit.(10 ringgit jek tak leh lebih2).cenderamata "mug" dengan tulisan tangan yang cantik.dan hadeah misteri sebab cikgu akan BERCUTI hehehehe...
  • tarikh tutup sebulan dari sekarang 20hb.5.2011(tepat jam 12 malam)
"ape?hadiah tak lumayan?cikgu rotan kamu nanti.pg buat keje skolah cepat!!!ngeee~~"

"TAKNAK JOIN TAKPE...TAK PAKSE..TAPI NNTI CIKGU SEDEKAH KAN JE LA HADEAH2 KAT ANAK2 MURID YANG CIKGU PALING SAYANG YER...."


(^_^)



Thursday, 12 May 2011

panggilan terakhir..

thanks pada yang sudi join contest saya...kalo tak tahu contest mane..leh tgok entry melekat kat atas....tinggal lagi 3 hari yer..sebelum tarikh tutup...pada yg dah join..all the best...jenuh la nak menyemak karangan yg panjang bebeno ni...huhuuhuhh....

ape2 pon....GUD LUCK!!!

P/S:sori kalo entry semakin hari semakin pendek heheh

Saturday, 7 May 2011

pengumuman pada soalan hari tu


engat lagi tak pada pertanyaan ni??adakah blog cikgu cinta ialah blog yang membosankan??yeahh!!...jawapanyer...adalah..tadaaaa.........ramai yg suke cikgu....leh tgok keputusan dia kat siti..ok meh nak komen sikit

agakla....
hehhe..ada gak yak cakap blog ni bosan..sebanyak 4 org..yeayyy....mmg blog ni bosan pon...hehhe...so tak yah singgah lagi..ehhehe..kidding jer...mmg komen yg membina..so pasni nak wat camne yer bg tak bosan?

bosan?best ape cakap pasal cinta?
tahu ramai yg suke cakap pasal cinte sebab tu saya wat blog cikgu cinte ni...

merepek?
oh!!tak sgke blog ni merepek...maybe la....tah2 ader yg bosan kowt dok cakap pasai cinte jer..kite cakap pasal bisnes nak?

saya suke cikgu cinta bukan blog..
oho....paling ramai yer undi ni..nape eh??tahu yer muke cikgu cinte camne?

Sunday, 1 May 2011

Perempuan Mmg suke bear kan??mengaku je la....


perempuan oh perempuan...da name pon pompuan...kene selalu dimanje...hahha...kidding2...geli plaksss saya....okeh...rini jom cite pasal en rabbit kesayangan saya. sape dia?yeaahhh..bear kesayangan saya..sape bg?

mestilahhh.........
/
/
/
/
/
/
SAYA BELI SENDIRIK!!!!

takde sape sudi beli tok saya...so saya beli sendiri....
wane oren yang buntal comel,gemok.yang sedap diplok ni..saya beli tok saya diri..best tido ngan dia taw.lembut bile diplok..hahha....jgn jelez ok..terutamanye yang laki tu...

 
yang kat bawah ni plak..saya beli tok adik kesayangan saya...baik tak saya?kakak contoh kan ni?(tetibe puji diri snediri)

so..this is the best couple for this year.please vote for me

p/s:so kepada en pakwe..kalau nak tackle pompuan kene la cepat2 la teddy bear jgn sampai dia merajok dia pi beli sndiri pakai duit dia.









Penah Makan Tak Makanan Pelik ni?


pulut makan ngan mangge?

korang penah makan tak bende ni?ha...bende ni diajar oleh mak saya...mak saya ckp dia susah dulu..takde lauk..so sebb kat umah mak saya ader pelam..dia makan la ngn pulut..selain pelam leh gak makan ngan pisang..cempedak..

haritu mase saya balik umah...saya bukak peti ais..saya nampak pisang ngan pelam....saya ckp kat mak saya,saya teringin nak makan..so mak saya kukus la pulut tok anak dara dia ni...hehehe..baik tak mak saya?baik kan..sebb saya dok bodek2 mak saya....hehehhehe...........yeyyy.........dapat gak la makan...cara dia 

rendam pulut dalam air...then kukus la...bila da masak amik santan...dan gaul sampai sebati..tapi ade cara dia..jgn korg gaul sampai banjir plak pulut tu...


tada...da siap..nyum2..sedapnye.. :)

JOM KENAL LELAKI YANG BUKAN CALON SUAMI

Tanda2 Lelaki Yang Tidak Baik:

  • Bila laki tu cakap,
“Awk...walaupun dah berbelas tahun bersama awk...sya tak penah ada org lain...hanya awk sorang sj...”

Then girl tu tntu jawab, “awk tak borink, ek??”

Laki tu tntu balas,
“saya tak penah borink ngn awk...awk cute...dr dulu smpai skrg..”.

Dlm msa yg sma, laki tu angkut girl tu ke hulu ke hilir cam bini dia..mmg ar dia mngaku tak borink...puas hati asalkan ada girl yg tman dier. Girl tu tak cute pown..sj puji spy dia rsa syok nk lyan....then sbnarnya waktu girl tuh tak ada...dah rmai dah girl lain yg dia usha.....




  • Then, laki tu ckp,
“Saya rasa kn, awk lebih cute kalo pkai bju nih, tak apa..tkar ar bju...lg slesa..tak pnas. (bju yg mmudahkan proses mngintai)”

Dlm hati girl tuh, “wokey....ni akn jd bju favourite akuh, ni..”.

Sbnarnya tak comel pown, girl tu pkai cam tu...sj je...sng skit boy tu nak lpaskan nafsu mata...dpt tgk sj pun ckup ar..tak dpt pegang pun tak apa..imagine jew sndiri..




  • Bila boy tu sembang...dia cuit bahu girl tu..
dgn slamba, “kita kan kwn....”.

Pd hal....dlm hati... “wah....lmbut giler bahu minah ni...kalo ak dapat pluk nih...gerenti esok dpt baby....”.

Come on la girl...prmpuan jnis apakah anda andai sng2 dpt dipegang sana sini??? 


  • Bila cintanya ditolak, laki tuh ckp..”its ok... I always waiting for you. Hope still dpt jd bestfrend awk..”
Dlm persahabtan tuh, dia slalu jln2 ngn girl tu mrata-rata tak knal siang mlm...Biasa la...member, kan.....????

Pd hal, kalau btul dia cintakan girl tuh, dia akn cuba jg maruah girl tuh.

  • ok....this boy mmg baik ar..dimata pmpuan... Ayat dia ckup harmoni...
“wak...jom jalan2...borink giler. Dah beku otak nih, study...”.

Girl tu ckp... ”ok...tapi saya bwak kwn bley tak?takut nnti org pikir apa plak.”

Dgn pnuh gntleman... ”apa slhnya...sgan la plak, kalo kita berdua je..”

girl tu mmg terharu n dlm hati, "so sweet....really understanding..".

Kat sini mmg slalunya girl terpedaya n cair hbis ar...pd hal sbnrnya dlm hati laki...
sj jew...tnjuk baik....nampak ar cam hormat dia...bdak uia la ktakan...hah,hah,hah...”



Mmg nampak SEPERTI rekaan n agakkan smata2... Girl akn ckp,
“tak smua laki cam tu, kowt...”.
Dan kalu tny llaki, llaki tntu tak akn mngaku. Tapi ingt2lah pesanan Rasulullah.. Apakah ciri plg jelas tuk knali lelaki yg baik... Siapa lbih bnr, Rasulullah ke..bf anda???



Wahai saudari...sbnarnya anda jarang sdar...mudah sgt nk knali n bezakan antara llaki yg baik dgn yg jht...mmg anda tak bleh bca air muka kami...jd Rasulullah ajar anda..Anda sj yg tak prasan...

Rasulullah pernah berpesan, 
“wahai lelaki, tundukkanlah pandangn mu...jagalah mata mu”.

Lelaki yg baik akn sntiasa menjaga pndangn matanya..

Cirinya sgt mudah dilihat, tapi sangat sukar ditemui... 

Girls...cuba fikir balik...apa hadiah istimewa yg mampu anda brikan kpd suami anda nanti.. hadiah yg mampu bezakan antara dia dr lelaki2 lain, andai tubuh anda dah pernah disentuh oleh rmai lelaki...

Lelaki mana pun...akn terasa andai dia tahu, 
ok...dlu bini aku ni pnah kluar dgn this guy...this guy tahu apa favourite dia...slalu shopping n jln2 dia suka jln dgn this guy kt skian2 tmpat..suka mkn apa..dia ketawa cam mana.....




“Lelaki...pikir2 ar skit bro...kalau kamu nak bwak anak dara org n wat dia cam bini kamu, kahwin ngn dia...ko angkut dia kesana kemari... esok dia tu jadik bini aku...walaupun aku tak jangka n ikutkan tak nak pown, tapi dah itu takdir aku! aku tak nak hampas beb. Sape nk bekas ko??walaupun ko tak pnah sntuh dia!”...

Ok....alright..alright.....smua llaki akn ckp cam tu..for sure..kalo kita dah tahu n nmpak sorg mamat nih ber'romantic' dgn girl yg akn jd istri kita... Mmandangkan kita tak tahu siapa yg akn jd isteri kita, so...jgn buat mcm tu kt ank org...fikir2 ar sndiri... Kita ni Islam....Nak ke...kna cam tuh?  B4 kahwin...ada jantan mna2 ntah bwa isteri kita ngn pnuh drama mcm bju dia??


Wahai gadis....ingatlah..sesi perkenalan sblum perkahwinan hanyalah sewaktu dalam pertunangn..

Dlm Islam, tak penah wujud istilah “cop”, “couple”, “dating”, dsb..yg wujud hanyalah pertunangn n pernikahan...


Jgn skali2 anggap, 
“k...aku mmg jahat, so ssuai ar ngn mamat nih. Keluar sma2 pown tak pe ah..dah dua2  jht...lg pown nanti ak nk kawin ngn dia jg..”.
Ssungguhnya jodoh pertmuan i2 di tangn Allah...
Once andai anda dpt suami yg baik....menyesal pun tak guna...yg pasti...anda cuma akn rsa kesal dan bersalah seumur hdup....Pasti tak ada seorg pn manusia rela hdup dgn rasa ksal..


Stiap insan itu pernah mlakukan kesalahan...andai telah terlanjur...bersamalh kita bertaubat kpdNya.. Allah sntiasa bri pluang tuk kita brubah slagi Dia izinkan jantung kita berdenyut.. Kita tak tahu bila ia akn berhenti...Disaat denyutan itu berhenti..maka tamatlah masa yg Dia bg tuk kita...


 by Abu Al Mu'minun 

Girls.....jdlah mutiara asli...sgt sukar ditemui..apatah lagi ditatapi....Wallahua'lam..



so0 cweet..

Wanita Tulang Rusuk Kiri Adam Yang Hilang


WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?
LELAKI: Kamu!!!
WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang rusukku.


Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian.


Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya...


Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan.


Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!".


LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"


Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat.


LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah. "Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".


Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang lelaki asing dan bercerai.


LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya. Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.


Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan


LELAKI: Apa khabar?
WANITA: Baik... Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI: Belum.
WANITA: Saya akan terbang ke Mekah dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah.


WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal.."


Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA maut dalam satu kemalangan. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodoh piangnya dia patah-patahkan.




MUHASABAH DIRI


* Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai. Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang dikemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah terlambat...*


*Kerana itu,jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh hati. Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata yang kau ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai? Kira merasakan akan menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar risiko untuk kehilangan orang yang dicintai.*


*Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan akibat yang akan diterima?? *

JENAKA-Kalau Abang Meninggal / Kalau Ayang Meninggal

Malam tu lepas makan malam, Ajoi lepak-lepak di depan TV sambil berbual dengan isterinya.


Ajoi: “Kalau abang meninggal, ayang menikah lagi tak?”


Isteri: “Tentu saja tidak! Ayang akan duduk dengan adik perempuan Ayang. Abang pulak camner kalau saya meninggal, abang nikah lagi tak?”


Ajoi: “Tentu sekali tidak , sama juga macam ayang… abang juga akan tinggal bersama dengan adik perempuan Ayang…