BLOG DITUBUHKAN PADA ---> "18/4/2011" DI KOLEJ KENANGE K103 SHAH ALAM DAN COMPLETE JAM 5AM

Cikgu Sayang Kamu

Thursday, 21 April 2011

Nak Gosip ngan Blogger NI leh tak??

assalamualaikum....

syukur ke hadrat Ilahi....thanks sebab support blog baru ni ye :)tak sampai 4 hari. dah 100 org jadi kawan cikgu cinta a.k.a zue cancer ni..huuu~~~~~~~`mmg sedih sebab tadi kawan ader cakap

"zue cancer lebih dekat la ngan org...cikgu cinta macam bukan ko je zue. macam org lain"

hmmm......nak wat camne. gatai sgt nak jadi cikgu.hahhaha..so tadi petg bukak blog!!tetibe tekejut sgt...


opsss!!!teringe beno la...nak tengok sape empunyer badan...jeng...jeng..jeng......
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
jap!!!bace entry ni dulu


ha...yg bernama aizuddin tu la follower ke 100.ececceec....tepat2 plak !!!then tadi singgah blog
 laman muslimah.jadi follower dia. adeh!!!tak perasan la plak



kami berpasang pasangan...ok2....seyes mmg tak plan. adakah ini takder?cikgu dan anak murid??oh tidak2.....

[opsss!!Mmg Camni ye Budak Sekolah ]-->Bahagian 1

assalamualaikum

okeh...kali ini untuk memantapkan blog yang baru berusia 3 hari ni. akan ader satu karya khas dari cikgu ok..karya ni memuatkan turunkan bak kate org download.opss!!!macam tak kene je ayat tu...huhuhuhu...ok nak cerita kisah-kisah....dan  koleksi perkara yang benar2 terjadi mase kecik2 dulu.mase zaman rambot ikan tocang. laki plak. letak minyak berlepat sampai berminyak rmbut. then sikat rapat2 kat tepi.pakai sua plak sampai paras atas.ish...dasyat2...mase ni tak pandai lagikan nak melaram...ok kita start ngan kisah 

 (semua watak2 diambil atas cara haram.tanpa meminta keizinan tuanya)
(^_^)

***********************************************************************************
time kat skolah dulu..stail pelajar lelaki nak try usha pelajar perempuan cara dia macam ni yer...

ramli tempoyak:weh ader budak baru baru masuk
alan sardin:a'ah ader budak baru masuk kelas sains.cantik gak la cume hidung kembang sikit
ramli tempoyak. ye ke?jap g dia rehat tak ??
alan sardin:rehat la kot...

mase rehat....di kantin sekolah.kelihatan pelajar baru.makan sorg2 kat meje.ngah makan cekodok.then tetibe jejaka bajet ansem ni pon datang 

ramli tempoyak:hai...budak baru eh?
tijah asam laksa:emm...
ramli tempoyak:sekolah mane dulu(mmg ayat biase kalo nak kaco pompuan)
tijah tocang:kalo nak ngorat sy cakap jek la(erkk..tetibe dia perasan)
alan sardin:awak budak laki kat skolah ni sume jahat2.kitaowg je baik2(masok bakol anglat sendirik nampak...)

kringgg...!!!!!!!!loceng bunyi masing2 masok kelas.nak dijadikan...selepas masuk kelas.budak perempuan tu dapat surat..

akum!!!tijah asam laksa...lu jgn sombong2...gua otai kat sini.lu jgn nak rampas2 pakwe gua.gua lipat lu sekalik jek.lu da nanges guling.gua tak suke gak lu dekat2 ngan ramli tempoyak.dia gua punye.kalo lu suke.lu leh amik kasim si pengat durian!!salam

                                                                                                  yang benar
                                                                                                     milah bubur kacang

ops!! makan panas...nak tahu kisah selanjutnyer?nnti dulu ok...takde idea









karya:Tolonglah..Tolongla..Nak KAWEN gak!!!


assalmualaikum.....

da makan?ape?lom makan lagi?bukan sekarang da time rehat ke?pi makan kat canteen skolah ngeee~~~hari ni cikgu makan nasi ayam. 3.50 jek...cukup murah untuk berada di shah alam. dan esok akan dibelanje sebab dah nak hbis praktikal hehhe...

ok hari ni..nak ceritakan 1 cerita yang sgt menyayat hati. nak bace?ok jom bace....tapi kene bunjer cikgu cekelat angin dulu..ngan nyayi lagu soley~~~soley~~~

***************************************************************

Kisah ini adalah kisah benar yang berlaku dalam hidupku beberapa tahun yang lalu. Kisah tragis yang membawa aku ke kotaraya ini. Aku mengenali Farhana sejak kecil lagi, kami berjiran. Rumahnya hanya selang 3 rumah dari rumahku. Dialah rakan sepermainanku, dialah temanku ke sekolah.
 
Walaupun usia ku 3 tahun lebih tua darinya, tidak menghalang untuk kami sama-sama mengulangkaji pelajaran. Kalau tidak di rumahku, pasti dirumahnya. Ayah dan ibu kami tidak pernah menghalang hubungan kami. Hubungan kami sejak kecil berlarutan hingga dewasa. Semakin lama kami semakin akrab, akhirnya aku akur yang sebenarnya aku sangat menyintai dia.
“Farhana, aku terlalu menyintaimu!”.

Hanya itu yang bermain difikiranku setiap hari.
Pada suatu hari dihari lahirnya, aku telah  menghadiahkannya sebuah kek yang Ku buat sendiri khas untuknya. Dia sangat terharu dengan pemberianku yang sungguh istimewa itu. Aku telah berterus-terang dengannya mengenai perasaan cintaku padanya dan hasratku untuk! melamarnya.Ternyata aku tidak bertepuk sebelah tangan. Dia juga sangat menyintaiku. Kami telah sepakat untuk membina mahligai bahagia bersama.
Hasrat murniku telah ku suarakan kepada bonda tercinta;

“Ibu, Syah nak tanya sikit boleh tak?”. Aku memulakan bicara, sebaik saja selesai menikmati makan malam.

“Apa dia sayang?”.Balas ibuku lembut. “Syah rasa………Syah nak kawin la bu……..”, dengan perlahan aku suarakan apa yang terpendam.

Aku hanya tunduk menanti reaksi ibu.Betul ke ni Syah? Gadis bertuah mana yang jadi pilihan Syah tu?”.Aku jadi lebih serba-salah. Perlukah aku berterus-terang sekarang? Ah, aku mesti mencuba.

“Syah nak kawin dengan Farhana.” Aku semakin pasrah, apa nak jadi-jadilah.
Tiba-tiba pinggan yang ibuku tatang sedari tadi jatuh berderai.

“Kau dah gila ke Syah? Kau sedar tak apa yang kau cakap ni? Kau sedar tak kita ni siapa, dia tu siapa?” Tempik ibuku memecah kesunyian.Tak pernah aku lihat ibuku semarah itu selama hidupku.

“Tapi ibu! Syah sayangkan dia, Syah tak sanggup nak berpisah dengan dia. Sejak kecil lagi Syah berkawan dengan dia, salah ke kalau Syah nak kawin dengan dia?”. Aku cuba memujuk.

“Tidak! Kau jangan nak jadi anak derhaka Syah! Ibu tak rela!”.

” Tapi ibu…….”. “Tiada tapi-tapi lagi, kau mesti putuskan hubungan  Dengan dia………”, suara ibu semakin perlahan. “Dari kecik ibu bela kau Syah, tak pernah ibu bantah  Apa saja permintaan kau nak.

Tapi kali ini, tolonglah faham. Kita ni kambing Syah……… kau sedar tak yang kita ni kambing?…… mana boleh Kambing kawin dengan ayam?”. Air mata ibu jatuh berderai. Aku hanya terkedu, memang benar kata-kata ibu. 

Aku pasrah. Farhana……… aku tetap sayang padamu, Walau kau dilahirkan sebagai seekor ayam.
SEKIAN.

Ha jgn marah cikgu…kalo xsuke senyum jer..even cam kambing pon..ngee~~~