BLOG DITUBUHKAN PADA ---> "18/4/2011" DI KOLEJ KENANGE K103 SHAH ALAM DAN COMPLETE JAM 5AM

Cikgu Sayang Kamu

Saturday, 23 April 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !


Siapa yang mempengaruhi anda untuk membuat blog dan  Siapakah sumber inspirasi anda ?

nak join boleh?ala..boleh jer....okeh nak wat esei ni..adakah karangan cikgu betul tatabahasenye?nntikan...

em...cikgu wat blog..sebab dipengaruhi kengkawn...sebab?sebab dulu...delete fb....so rase menyesal teramat la sgt.....so kawan2 suggest buat blog..then terpikat tgok blog ader sorg member ni....rase best bila dapat ceriatakan ape yg kiter rase.......sebab blog lain dari fb...fb tak best...blog mencabar..menguji tahap kemampuan kiter....mengarng cerita...

sumber inspirasi?leh tak kalo nak cakap blog lame cikgu?blog zue cancer?ehehehhe.......rindu lo.ngan blog tu...seyes rindu bangat.......tapi melalui blog lame yg dulu pon...dah gatu da sape sumber inspirasi ececeecce~~~~~~buat2 tak tahu..cecite2..ceciter sape.....tu...gambo kat atas tu............yg ancem2 tu....blogger ni adalah anak murid cikgu dulu...cikgu la yg ajar dia sampai jd femes amos cenggini.......

jps..silap plaks...cikgulah anak murid blogger ni..
(^_^)

p/s:abg ben tak larat nak wat karangan...kire failed ke asei ni.nak balik kmpong da ni...

Blogger ni wat Saya pengsan.jom pengsan beramai2...

asalamualaikum......

entry yg manakah?
disebabkan entry yg ini..sy mengenali yg ini.leh tak nak curang jap?ala jap jek..curang 5 minit
 (x senonoh toi pengai cikgu cinta ni ngeeee........)

ok2...pada sape yg lom bace entry ni mai terjah sini....ok da bace?ape yg pengsan...jap2....scroll bawah dulu...
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'


erk...besar punyer gambar...siapakh gerangan nya???bukak blogger ni yer..hehhe.ok then bile bukak comment tada...dapat komen ni'
'
'
'

'
'
'
'

'
'
'
'
'
'

'
'
'



ouchh!!first time nampak sgt sy tak popular mmg pon sebab baru 6 hari pakai blog baru ni ngeee.........then tgok anak2 murid bertambah....see...do u seee.....

jap2..pengsan jap....


'
'
'


saya rasa sy akan pengsan dan takkan berblogging lagi leh tak?thanks abg.......abg?leh paggil abg ke?or nak pggil encik?takpe2..maintain muder.....
(^_^)

Ader blogger nak mAsuk minang siapakah???

assalamualaikum.......
wah...pagi ini dikejutkan ngan entry tok CIKGU CINTA yang ke 500...wah!!!terharu mak..

em....nak bace entry tu?jap...saya demo sikit....barang baik kene simpan dulu.....entry ni berbunyi begini

"pada suatu hari...sang kerbau..dan sang lembu..."

eh silap2..silap entry...ni buku mase skolah rendah dulu........jap yer...jap jap ok da jumpe.dalam diam.dia kutok cikgu dlm diam..wut??sungguh berani ini budak
'
'
'


"dulu name dia zue cancer..tp sebab dia mengatal sket...bukan tuan dia gatal..tp tangan dia..hahahhaa...dok p godek2 tukar link blog...smpai link blog lame dia dah xleh pakai..so dia wat keputusan untuk buat blog baru...padan muka awak..ahhahahha dulu dia ada gtau nak jadi cikgu..tp x kesampaian..so terpaksa la jadi cikgu cinta dalam blog..ahhahha.."

ok...dia kate padan muke kat saya...oho...terharunyer..waaa..........ngadu kat mak..nak tahu sape yang buat entry tu mai klik kat sini..adeh!!!rase malu...sampai nak msok dalam tin biskut..ok da bace?

cikgu merase malu dan tersipu2...sebab ader yg sudi wat entry tok cikgu.sebab dia nak bayar hutang..cikgu tahu...dulu mase kat blog zue cancer dia follower ke 333 dia mintak entry.so cikgu wat la entry tok dia ...tapi dia tipu!!dia tak wat pon entry tok cikgu.tapi skang tak marah dah....
(^_^)

p/s:kringgg!!!!!!!alamk!!da rehat jom kite pi makan kacang rebus ngeee~~~


Saya Lah Cikgu Yg Amat Rajin (^_^)


assalamualaikum.......
wah..masok bakol angkat sendri nampak..takpe..tak kisah takder org nak marah........toi tak?toi tak?murid2 nak marah?motif?no motif?ok2 pengsan jap~~~~~~~~

ok..nak citer ni...haritu balik kampong.then adik bongsu dtg kat kakak dia yang (cun melecun ni,tak leh eh pasan?sebab?la...ni kan blog cikgu suke hati la nak tulis ape pon...ngeee~~~~~)

"kak...ummu..tak tahu la nak lukis...."

then dengan garangnye kakak dia ni pon cakap cenggini kat adik dia

"ko ni......kakak dulu kat skolah buat sendiri je tau.takde pon nak mintak tolong org(mmg buat sendiri pon hehhe)"

then adik yg montel lg bulat menjawab

"ala.......nk lukis pete n9 ni susah la...cikgu potostat..gelap sgt..umu tak nampak"

then cikgu bals

"mane?ko....ni......usahe la sikit(kakak yg ego,padahal mmg gak payah la nak lukis pete tu.)kalo nak soh kakak lukis pi cari ketas cabon"

then stat la sesi lukis melukis2..dah macam pi skolah plak..cantik gak biler da siap..hehhehe tetibe terkembang sendiri.nak tgok?siap kaler lagi'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'


seyes pening

yeay...yeay..da siap...letehnye sayer........


p/s:siap wane ngan crayon lagi tau....baik nyer saye..ader sape2 nak wat akak ipar tak
(^_^)

Cintaku Ibarat Sepohon Pokok

aku ingin jadi tempatmu untuk berteduh..
di kala hujan lebat mahupun panas mentari..
juga aku ingin menjadi tempatmu bersandar..
untukmu menikmati keindahan pelangi petang yang berseri-seri,,

meskipun pada satu hari nanti,,,
jika takdir jodohmu untuk orang lain..yang pastinya dia yang jauh lagi baik dariku..
jangan menyesali nasibmu kerana terpaksa melukakan diriku,,
aku tidak sekali-kali memerlukan belas kasihan darimu,,,
lebih gembira jika kumelihat dirimu bahagia bersama dirinya,,
walaupun hatiku sangat sakit,,terlalu sakit,,teramat sakit,,
kerana gagal memilikimu,,,
gagal membahagiakanmu,,

namun,,
janganlah kau bimbang,,,
kau sudah mengerti akan diriku...


tiada yang akan sanggup berteduh di bawahku,,
juga tiada yang akan sanggup bersandar padaku,,
kerana aku tidak seperti pepohon lain...yang rendang,,
hanya satu dahan yang kumiliki,,
aku tidak dapat menahan kesemua tempias hujan dari mengenai sesiapa yang berteduh di bawahku,,
tidak jua dapat menahan kesemua terik panas matahari dari mengenai sesiapa yang berteduh di bawahku,,

aku kecewa kerana kelemahanku ini,,,
namun,,
aku sentiasa berharap kau sentiasa setia bersamaku,,


tetapi,,
andai kata kau terpaksa jua meninggalkanku,,
pergilah,,janganlah ditoleh lagi ke belakang,,
aku masih tetap setia di sini..
tidak berganjak walaupun seinci,,
apabila kau gembira,
mungkin kau sudah punya seseorang untuk kau berkongsi suka,,
namun,,
apabila kau bersedih,,
dan tiada siapa yang mahu berkongsi denganmu,,,,
aku masih di sini,,,
datanglah,,,
aku sentiasa menunggu,,,

sekurang-kurangnya,,,
kau masih punya sesuatu yang boleh dikongsi denganku,,,
aku akan setia mendengar luahanmu,,
rintihan hatimu...


ada yang tersirat di sebalik apa cerita ni,,
semuanya berkaitan kisah kita berdua.. =)

LovElY wOrDs

(¯`*•.¸♥ ♥¸.•*´¯) ♥ (¯`*•.¸♥ ♥¸.•*´¯)
Aku belajar DIAM dari banyaknya BICARA,
aku belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN,
aku belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG,
aku belajar MENGALAH dari satu KEEGOISAN,
...aku belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN,
aku Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN,
aku belajar TAQWA dari KEKUFURAN,
aku belajar TAWAKKAL dari UJIAN,
aku belajar REDHA dari satu KETENTUAN..(♥(♥)♥(♥) ♥)

Selepas kau pergi


Selepas kau pergi

Tinggallah  disini ku sendiri
Ku merasakan sesuatu
Yang tlah hilang di dalam hidupku

Dalam lubuk hatiku
Ku  yakin kaupun sebenarnya tak
Inginkan lepas dariku
Tahukah kau kini ku terluka

Bantu aku membencimu
Ku terlalu mencintaimu
Dirimu begitu 
Berarti untukku

Kau telah mencinta
Dan di cintai kekasihku
Ini tak adil bagiku
Hilanglah damba tinggallah hampa

Bantu aku membencimu
Ku terlalu mencintaimu
Dirimu begitu 
Berarti untukku

Bantu aku membencimu
Ku terlalu mencintaimu
Dirimu begitu 
Berarti untukku

Lupakanku dalam hidupmu
Yang pernah mencintaimu
Kau memang tercipta
Bukanlah Untukku

Selepas kau pergi
Tinggallah disini ku sendiri
Kumerasakan sesuatu 
Yang tlah hilang di dalam hidupku


Kelas Cuti Seminggu

assalamualaikum...
tiada proses pembelajaran dalam minggu ni....sebab cikgu balik kampong...umah cikgu takde tenet..so tak leh update entry...jgn lupe wat keje sekolah ye sayang-sayang ku..karangan jgn lupe anto :)

(^_^)

CNTA DAN DENDAM JOM KUPAS BERSAMA

 mase kat pagoh joho..cikgu godek2 la...majalah remaja...tahun 2002 punyer...cikgu b'minat ngan tajuk DENDAM SELEPAS PUTUS CINTA  so..kat sini cikgu nak share la ape yang cikgu bc..kekadang ade la gak tekene batang idung sedirik. so cikgu nak tye adakah ia tekena pada batang idong kamu sendiri?

**************************************************************************

PEREMPUAN

perempuan ni kalau putus cinta..diorg akan cepat merasa emotional..murung..dan cepat rase nak bals dendam dan sukar nak cari pengganti.bukan sebb teringat lagi..tapi trauma dengan  kisah lame...diorang memerlukan mase untuk hati itu pulih...perempuan ni jugak...mms ader sifat dendam yang mendalam. kalo putus tu..mmg putus langsong no kawan2 lagi dah. jadi musuh tros.then perempuan ni jugak....kalo time putus  mmg payah la nak kaple lagi. and diorg ade taktik. kalo la time diorg ngah jalan ngan laki lain tetibe tejumpe la plak bekas ex diorg...mmg la rase kemenangan ditagn diorg sambil cakap dalam hati

(eleh..ko taknak aku..beribu lagi nak aku tau.ape ko engat ko ansem sgt ke?)

dulu syg sekrang da putus mmg giler2 benci..menci2!!!jeritan batenku berkate :P.perempuan ni juga kalau da putus sebolehnya dia mals nak kenng kenangan bersama bak lagu jamal

kenangan manis kau da aku..
takkan ku lupa..
duri ranjau dalam bercinta..
 lumrah dunia...

eh silap lagu plakss.. patot lagu ni...laluna

bantu aku...membenci mu...
ku terlalu mencintaimu...

benci2 jugak dalam hati...tapi kekadng aishh..payah la nak cakap...perempuan nu jugak boleh diklafikasikan sebagai seorg yang pemarah...kalo time putus seboleh mungkin diorg tunjukkan riak wajah hampa diorg..takpon..cite kat member2...murung je manjang....



LELAKI

berlainan pula dengan lelaki...lelaki..ni lebih cool dan relas..tak kisah la diorg cepat dapat pengganti biapon baru putus..time diorg putus..diorg lebih suke buat hal sendiri dan diorg tak tunjukkan muke moody diorg. diorg gak akan cepat dapat pengganti sebab tu la cepat je terjadinya

si anu....IN RELATIONSHIP ngan si ana..

cepat toi. aishhh..ni boleh mendatngkan kemarahn...prinsip diorg bunga bukan sekuntum. ok yang ni bukan cikgu yang ckp ok...yang ni majalh remaja yang cakap. prinsip laki more kepada

"touch n go"

ok!!!giler kejam statement tu.