BLOG DITUBUHKAN PADA ---> "18/4/2011" DI KOLEJ KENANGE K103 SHAH ALAM DAN COMPLETE JAM 5AM

Cikgu Sayang Kamu

Tuesday, 26 April 2011

Sapa Kata Cinta Itu Buta?

assalamualaikum....

topik kali ini..sapa kate cinta itu buta?sape?ce angkat tgn cer angkat tgn. ok sila turun tgn..sebab saya nampak something yang BERSEMAK di dalamnya (hahhaha...ok2...kiddding2)ok2..sile salin esei ni...
 
*****************************************************

Siapa kata cinta itu buta?
Jelas-jelas cikgu boleh melihatnya. Matanya yang bulat, hidungnya yang mancung, bibirnya yang mungil. Rambutnya yang hitam, jarinya yang lentik, kulitnya yang putih. Senyumnya yang manis, gerakannya yang anggun. Sungguh cantik sekali. Tak heran kan kalo cikgu mencintainya.

Siapa kata kalo cinta itu buta?
Kalo bisu, mungkin ya. Seperti waktu ini. waktu kita berdua duduk berhadapan di café ini. Tak perlu cerita, tak perlu kata-kata. Hanya ditemani 2 cangkir cappuccino. Cukup diam dan saling pandang, perasaan cinta itu tetap ada.

Siapa kata cinta itu buta?
Kalo tuli, mungkin ya. Entah sudah berapa lagu terputar disini, tak ada satupun yang cikgu dengar. Entah sudah berapa kali handphone ku berbunyi, tak ada satupun yang cikgu hiraukan. 

kalau cinta itu buta..kita takkan mengenali erti cinta...sebab perasaan cinta itu yg buta.
(geli la plak cakap cinta2 cam gini)

1 Anak Murid Conteng Papan Hitam:

Nurul syahirah (-_-) said...

tapi hakikatnya cinta itu mmg buta tapi bagi sesetengah pihak je la...

sebab ap adik ckp gitu adalah krn....
mungkin bestfrewn kita sendri pun boleh rampas bf/gf kita taw... sebab?? sebab dah terlalu cinta sgt2222.. itu namanya cinta buta... dah tak kenal erti persahbtan..