BLOG DITUBUHKAN PADA ---> "18/4/2011" DI KOLEJ KENANGE K103 SHAH ALAM DAN COMPLETE JAM 5AM

Cikgu Sayang Kamu

Tuesday, 26 April 2011

Segmen : Perkara yang anda tidak boleh lupakan bila bicara tentang SEKOLAH !

nak join?klik banner

harini taknak jadi cikgu leh tak?nak jadi saya...ape takleh??asal plak..kan skolah cuti ngeee~~~~

Ok..kenangan zaman skolh yang tak dpt dilupekan..byk..byk sgt…tapi cikgu nak share cerita..yang cikgu takkan lupe sampai bile2…kelaka sgt…


Ok cikgu mulekan ngan cerita time cikgu tingkatan 1 tak silap…ader la cikgu skolah cikgu ni name dia jacob’s..nyum2…dia ni india kowt..gelap…perut boroi…cikgu tak suke dia…then cikgu kelas cikgu name cikgu jaya. Dia ni mmg bersahabat baik la ngan cikgu Jacob ni. Kowg pon sedia maklum time skolah dulu. Ade je…cikgu2 nak buat duit…derma itu lah..kutipan inilah…ader satu hari cikgu jaya soh cikgu bayar 2 ringgit. cikgu takmo..cikgu lari…cikgu jaya ni pegi mengadu kat cikgu Jacobs. Then cikgu Jacobs keja cikgu…mase tu cikgu kat tingkat 1. Kelas cikgu tingkat 3. Cikgu jacob tarik telinge cikgu..naik tingkat 3 sampai kelas pakse cikgu bayar..adoi…cikgu pon bayarla..duit kene kebas tak kisah…tapi yang cikgu geram!!!
Bekas tangan cikgu Jacobs tarik telinge cikguader kesab wane HITAM!!nampak sgt tgn dia koto and tak basoh..hahhaha…tu la yang cikgu tak dpt lupe. Dgr cite dia da jd guru besar kat skolah tamil


Cite kedua mase tingkatan 4. Kelas biologi..nak kaji sel kulit tumbuhan ngan haiwan…kitaowg dak perempuan tubuhkan group.then tgok la menggunakan microskop…then kitaowg amik sel pipi plak…2 jam berlalu…mase kelas bio pon da tamat..then cikgu tgok dak laki bekumpul ramai2..macam ader pojek BIK PUNYAA…!!!!!!!!!dgr gak diorg ckp


“ni baru betul2 bakteria!!!”


Erk!! Ape tu?ok abaikan…bile cikgu n kawan2 sampai kelas cikgu tye member cikgu ape yg bacteria. Then member cikgu ckp


“si wan…korek hidung…letak kat microskop…then dia telek la taik idung ni..nak kaji sel”


Uwuueek…..!!!!!!!nak muntah..sape la pelajar junior yang malang menggunakan microskop betuah tu hahha


Sebenrnye byk lg…tapi cikgu da penat kang big boss marah plak. Kenangan byk sgt. Over tau:P 

5 Anak Murid Conteng Papan Hitam:

SHM said...

x bgs btul cikgu2 yg mengambil kesempatan kat bdak2 nih..mntk duit plak tuh..ish3x...

fuuyooh said...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Maha raja lawak

Alya Esprézzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini ! :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

aynadys said...

Salam kenal. Dari blog BA. Cite yang menarik. Sudi jengah blog saya. Tq :)

sopisTcated said...

hahahah...klaka²...nak marah punyer pasal sampai terhina 'kehitambiru²an' cikgu jacob....hahhahah